predikant

Lentetijd is Paastijd

Onderweg van Lauwersoog naar Stavoren vallen me de bloembollenvelden op. De krentenboompjes staan in bloei. In Stavoren zijn de narcissen in de tuin alweer uitgebloeid en de vruchtbomen beginnen net. Na een bezoekje loop ik met een polletje vergeet-me-nietjes naar huis. Tijdens een wandeling zie ik in het wild: pinksterbloemen, paardenbloemen, madeliefjes, hondsdraf en blauwe druifjes. Op de dijk lopen de lammetjes. De natuur is op z’n mooist. Na de donkere winter komt weer boven wat sluimerend in de grond zat. Vandaag heb ik de zaadjes voor de bijentuin gezaaid. Op hoop van zegen. Het is droog. In deze tijd moet ik altijd denken aan dat lied in het liedboek, waarin lentetijd en Paastijd met elkaar verbonden worden. Het is lied 977 uit het liedboek: Ga uit o mens en zoek uw vreugd. Vooral in vers 5 wordt dat duidelijk.

God heeft zijn schepping goed gedaan, 

hoe zou ik zelf dan buiten staan?

Hij heeft de dood verdreven.

En ik zing mee, nu alles zingt,

het lied dat overal weerklinkt,

de lofzang om het leven.

Ds. Aafke Nicolai van Stavoren en Hindeloopen (aafkejnicolai@gmail.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *