predikant

#Dankbaar

Op mijn bureau ligt het boekje #DANKBAAR. Eerlijk gezegd heb ik het al een jaar in huis, maar heb ik er nog niet in gelezen. Te druk met andere dingen? Woensdag a.s. is het de dankdag voor gewas en arbeid. Een uitgelezen moment om het boekje eens ter hand te nemen. In het ‘vooraf’ lees ik dat je zou denken dat streven naar geluk mensen gelukkiger en optimistischer maakt. Uit onderzoek blijkt echter dat stil staan bij de mooie dingen, hoe klein ook, ons goed doet. Vanuit het geloof heeft dankbaarheid nog een dieper perspectief. We weten op wie we die dankbaarheid mogen richten, op onze Schepper. We mogen ontvangen uit Gods hand, liefde, aandacht, genade. In Psalm 40 vers 6 staat: 

Veel wonderen hebt u verricht,

veel goeds voor ons besloten, HEER, mijn God. 

Niemand is te vergelijken met u!  

Wil ik erover spreken, ervan verhalen, 

het is te veel om op te sommen.

Dankbaarheid kun je oefenen. Durf jij de uitdaging aan om  elke dag drie dingen op te schrijven waar je God dankbaar voor bent? Na een jaar heb je meer dan 1000 dingen opgeschreven. 

Ds. Aafke Nicolai, Stavoren en Hindeloopen (aafkejnicolai@gmail.com)

Het boekje #DANKBAAR is gratis te bestellen bij de protestantse kerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *