predikant

Ik danste die morgen toen de schepping begon

Op bijna elke bruiloft wordt gedanst. Traditioneel wordt de dans geopend door het bruidspaar. Samen dansen zij de eerste dans op de nog lege dansvloer. Het is vaak een ontroerend moment. De toeschouwers zijn als het ware getuigen van deze twee mensen, die elkaar gevonden hebben en beloofd hebben elkaar de rest van hun leven vast te houden. Samen een weg te zoeken met vallen en opstaan in het leven. De liefde is op zo’n moment voelbaar. Na de eerst ronde worden ook anderen uitgenodigd op de dansvloer. ‘Mag ik deze dans van u’.

Lied 839 nodigt uit om te dansen. Bijzonder in dit lied is dat het geschreven is vanuit het perspectief van Christus, Zoon van David die voor de ark danstte. Hij gaat de wereld door en nodigt ons uit om mee te doen. Even lijkt het alsof de beweging stopt ‘De dans leek te breken’. Drie dagen duurt het en dan blijkt de liefde sterker te zijn dan de dood. Zijn liefde leeft in ons. Een beweging die nog steeds doorgaat.

Dans, dans, en doe maar mee met mij.

Ik ben de heer van de dans, zegt Hij.

Ik ga je voor, Ik haal ook jou erbij want

Ik ben de heer van de dans, zegt Hij.

Dansende dominees op Hydepark januari 2018

ds. Aafke Nicolai, Stavoren en Hindeloopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *