Week 46

DIENSTEN: 

ZONDAG 21 NOVEMBER 11.00u.: Dienst in de Nicolaaskerk (ook te beluisteren via kerkdienstgemist.nl)

VOORGANGER: Ds. A.J. Nicolai

OUDERLING VAN DIENST: W. Kuperus

KOSTER: Pieter Kampen

BLOEMENDIENST: Bianca de Boer

BIJ DE DIENST: Laatste zondag kerkelijk jaar: In de viering van 21 november, aanvangstijd 11.00 uur,   gedenken we de gemeenteleden en stadsgenoten die in het afgelopen kerkelijk jaar zijn overleden. Familieleden ontvingen een brief en zijn uitgenodigd een kaars aan te steken voor hun overleden familielid. Het vervolg is vanwege de coronarichtlijnen iets anders dan we gewend zijn. U kunt van tevoren een naam doorgeven die u genoemd wilt hebben. De voorganger noemt die naam en een kerkenraadslid zal een kaars aansteken. U kunt die naam aan de voorganger doorgeven, per mail (aafkejnicolai@gmail.com) of telefoon (0514-851635). Het is altijd mogelijk om live en ook later de kerkdienst te beluisteren via kerkdienstgemist.nl. Zo hopen we op een mooie en waardige manier gedenken. Ds. Aafke Nicolai (aafkejnicolai@gmail.com tel. 0514-851635)

UIT DE PASTORIE: In Stavoren lazen we op zondag 7 november voor het eerst uit de NBV21, de verbeterde versie van de nieuwe bijbelvertaling uit 2004. In Hindeloopen op zondag 14 november. Waarom alweer een nieuwe vertaling vraag je je misschien af. In de toelichting van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap staat: ‘Dit is een vernieuwde en verbeterde versie van de Nieuwe Bijbelvertaling uit 2004. De hele bijbelvertaling is vers voor vers aan de brontekst getoetst. Daarbij heeft het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap dankbaar gebruikgemaakt van de opmerkingen van duizenden bijbellezers uit de breedte van de kerk. De Bijbel als Gods woord is groter dan een vertaling kan uitdrukken. Toch hopen we dat de NBV21 eraan zal bijdragen dat veel mensen de Bijbel nog sterker als bron voor hun leven ervaren of voor het eerst ontdekken.’ Op een speelse manier worden de vertaalproblemen uitgelegd op de website van nbv21 https://nbv21.nl/vertaalvoorbeelden/ 

Een passend lied bij de nieuwe bijbelvertaling is 313 

Een rijke schat van wijsheid

schonk God ons in zijn woord.

Heb moed, gij die op reis zijt,

want daarmee kunt gij voort.

De kerkdiensten kunnen volgens de richtlijnen van onze kerk gelukkig doorgang vinden. Die richtlijnen zijn: handen ontsmetten, thuisblijven bij klachten, mondkapje bij verplaatsingen en voldoende afstand houden. Of er verder nog iets veranderd wachten we af. Houdt de website in de gaten, daar staat de nieuwste informatie. Hopelijk bieden de bijbelverhalen troost en bemoediging in deze tijd. Een kaartje sturen of iemand bellen kan ook goed doen. Gods liefdevolle nabijheid en kracht toegewenst.

Ds. Aafke Nicolai (0514-851635 of aafkejnicolai@gmail.com)

BIJBELGESPREKSGROEP: In verband met de nieuwe corona maatregelen komt de Bijbelgespreksgroep ‘Mensen van hoop’  op dinsdagochtend 23 november te vervallen.

Ook de inloop koffieochtenden komen zolang de maatregelen van kracht zijn te vervallen.

GEMEENTEAVOND: De gemeenteavond welke gepland stond voor donderdagavond 18 november is vanwege de maatregelen verschoven naar maart 2022. We hopen op uw begrip.

JUBILEUM: Woensdag 17 november zijn Jelle en Annie de Vries (Schans 59, 8715JS) 55 jaar getrouwd. Namens de gemeente willen we het bruidspaar van harte feliciteren en een fijne dag toewensen.

AGENDA: I.v.m. de corona maatregelen zijn alle activiteiten opgeschort.

Diaconie:: RABO: NL50RABO0367800942 t.n.v. Diaconie PKN Stavoren.

Kerkvoogdij: RABO: NL26RABO0367802538 t.n.v. Protestantse Gemeente Stavoren of INGbank: NL82INGB0000823432 t.n.v. Protestantse Gemeente Stavoren.

Kopij Ons Kerkblad: kerkblad@pgstavoren.nl of Voorstraat 1, 8715HW Stavoren

Een hartelijke groet van de kerkenraad.

Een gedachte over “Week 46

  • 21 november 2021 om 09:08
    Permalink

    Hartelijk dank voor de mogelijkheid om de kerkdiensten iedere week vanuit huis bij te wonen (kerkdienst gemist Stavoren) Dit is wegens mijn rugklachten een goede uitkomst gebleken. Via deze weg wil ik ook graag Antje bedanken voor haar persoonlijke en inspirerende bijdrage in de kerkdienst van afgelopen zondag 14 november.

    Hartelijke groet van Karen uit de Voorstraat

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *