Week 40

DIENSTEN: 

ZONDAG 10 OKTOBER 11.00u.: Doopdienst in de Nicolaaskerk (ook te beluisteren via kerkdienstgemist.nl)

VOORGANGER: Ds. A.J. Nicolai

OUDERLING VAN DIENST: G. van der Pol

KOSTER: Johan Smit

BLOEMENDIENST: Diaconie

BIJ DE DIENST: Bij de diensten: Zondag 10 oktober lezen we een gedeelte uit Marcus 10: 17-31. In dit lastige Bijbelverhaal, dat veel vragen oproept, gaat het om de vraag: ‘Hoe leef ik een goed leven?’. Een vraag die iedereen op een bepaald moment in zijn leven stelt. Siem Mindert Zwaan zal in Stavoren de Heilige Doop ontvangen. Siem is de zoon van Wieger en Tina Zwaan. We hopen op een feestelijke dienst. Ds. Aafke Nicolai

UIT DE PASTORIE: Bijbelstudie ‘Onderweg met mensen van hoop’. Alweer twee jaar geleden ging ik tien dagen naar Rwanda en bezocht projecten die door de kerken in Nederland worden ondersteund. Het was een indrukwekkende reis. De projecten staan beschreven met persoonlijke verhalen in het gele boekje ‘Mensen van Hoop’ Rwanda. Het is gratis te bestellen bij Kerk in Actie. Ik heb zelf een aantal besteld om uit te delen. Bij dit boekje maakte ik samen met Evelien Vrolijk, consulent van Kerk in Actie, een handleiding voor bijbelgespreksgroepen met een voorwoord van ds. Wim Beekman. Dit is online te vinden via Kerk in Actie ‘Onderweg met mensen van Hoop’. (Ik kan ook een pdf sturen aan wie dat wil) We leggen een Bijbelverhaal naast het verhaal uit Rwanda en ons eigen verhaal. In totaal zijn er zeven bijeenkomsten gepland over, die ook afzonderlijk te volgen zijn. Je mag ook één keer komen. In Hindeloopen en Stavoren gaat deze bijzondere Bijbelstudie beginnen op dinsdag 12 oktober in Stavoren (Lokaal 10.00 uur tot 11.30 uur) en op 19 oktober in Hindeloopen (14.30 uur tot 16.00 uur, locatie volgt). Deze eerste keer gaat het over ‘vergeven’. Graag bij mij aanmelden, dan weet ik even op hoeveel mensen ik kan rekenen. Ds. Aafke Nicolai (0514-851635 of aafkejnicolai@gmail.com)

KINDERKERK: We gaan weer los!!! En we hebben er zin in! Helemaal nu 4 jonge enthousiaste jongens ons dit seizoen komen versterken als leiding van de Kidsclub. Deze jongens zijn: Jesse van der Pal, Steven Albada, Jens Smit en Arjan van der Pal.
Ook dit seizoen geven we twee keer per maand Kidsclub. Hieraan koppelen we iedere maand een thema. We beginnen de 1e keer van de maand in de kerk (verzamelen in het lokaal) en de 2e keer komen we niet aan het begin, maar aan het eind van de dienst in de kerk. De kinderen  kunnen dan laten zien wat ze tijdens de Kidsclub gedaan en gemaakt hebben. Naast een mooi spiegelverhaal of –film, staat er iedere keer ook een leuke knutsel op het programma. We gaan bakken, timmeren, verven, plakken etc. Alle kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn van harte welkom! We starten op zondag 10 oktober om 11.00 uur in het lokaal en gaan dan met z’n allen naar de kerk, want deze ochtend is er een doopdienst en hier willen we natuurlijk bij zijn! Daarna komen we weer bij elkaar op zondag  31 oktober om 10.00 uur, dan is er een interactieve jeugddienst voor jong en oud!
Noteer ook alvast de volgende data van de Kidsclub in de agenda:
November: Zondag 14 november, 09.30 uur  en zondag 28 november, 09.30 uur (1e advent)
December: Zondag 12 december, 09.30 uur (3e advent), zondag 19 december, 09.30 uur (4e advent) en zondag 26 december 09.30 uur (kerstviering m.m.v. de Kidsclub)
Wanneer er geen Kidsclub is, zijn de kinderen natuurlijk ook van harte welkom in de kerk. Er zijn kleurplaten en stiften aanwezig, zodat de kinderen onder de preek lekker kleuren.
Wij als leiding hebben er veel zin in. Jullie kinderen ook? Dan zien we ze graag op bovengenoemde data! Groeten, Emiel, Bettie, Marrit, Jesse, Steven, Jens, Arjen en Eveline

JEUGDKERK: Zaterdagavond is er jeugdkerk voor de jongste groep van 12 t/m 15 jr.

We starten om 18.00 met pizza bij Henriette op de Kapiteinstraat.

AGENDA: Dinsdagochtend 5 oktober om 10.00u.: koffieochtend in het lokaal, zaterdagmiddag 9 oktober om 13.00u.: wandelen langs het Odulphuspad en dinsdagmiddag 12 oktober om 10.00u. bijbelgespreksgroep ‘Mensen van hoop’ in het lokaal.

Diaconie:: RABO: NL50RABO0367800942 t.n.v. Diaconie PKN Stavoren.

Kerkvoogdij: RABO: NL26RABO0367802538 t.n.v. Protestantse Gemeente Stavoren of INGbank: NL82INGB0000823432 t.n.v. Protestantse Gemeente Stavoren.

Kopij Ons Kerkblad: kerkblad@pgstavoren.nl of Voorstraat 1, 8715HW Stavoren

Een hartelijke groet van de kerkenraad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *